Rinnakkaislääkeyritykset käyttivät 1,3 miljoonaa euroa yhteistyöhön terveydenhuollon ammattilaisten kanssa


Vuonna 2018 Rinnakkaislääketeollisuuden jäsenyritykset käyttivät yhteensä noin 1,3 miljoonaa euroa yhteistyöhön terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Terveydenhuollon organisaatioita tuettiin noin 230 000 eurolla. Tapahtumakustannuksissa lääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia tuettiin noin 120 000 eurolla ja konsulttipalkkioita maksettiin noin 270 000 euron arvosta. Eniten yhteistyötä tehtiin tutkimuksessa ja tuotekehityksessä, yhteensä noin 680 000 euron arvosta.

Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsenyritykset ovat keränneet vuoden 2017 alusta tietoja terveydenhuoltoalan ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävästä lääkkeisiin liittyvästä yhteistyöstä. Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehty yhteistyö on koostunut pääosin koulutuksesta, koulutustapahtumista ja asiantuntijapalkkioista.

Rinnakkaislääkeyritykset julkistavat tänään toisen kerran tiedot yhteistyöstään terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Tietojen julkistaminen koskee Euroopan rinnakkaislääke- ja biosimilaariyrityksiä edustavan Medicines for Europen jäsenyrityksiä ja -yhdistyksiä.

Rinnakkaislääketeollisuuden eettinen ohjeisto toiminnalle terveydenhuoltoyhteisön kanssa

Linkit niiden Rinnakkaislääketeollisuuden jäsenyritysten raportteihin, joilla on ollut vuoden 2018 aikana raportointivelvollisuuden piiriin kuuluvaa yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa:

Mylan

Ratiopharm

Sandoz