Rinnakkaislääkeyritykset käyttivät 890 000 euroa yhteistyöhön terveydenhuollon ammattilaisten kanssa


Vuonna 2019 Rinnakkaislääketeollisuuden jäsenyritykset käyttivät yhteensä noin 890 000 euroa yhteistyöhön terveydenhuollon ammattilaisten kanssa. Terveydenhuollon organisaatioita tuettiin noin 140 000 eurolla. Tapahtumakustannuksissa lääkäreitä ja muita terveydenhuollon ammattilaisia tuettiin noin 230 000 eurolla ja konsulttipalkkioita maksettiin noin 150 000 euron arvosta. Eniten yhteistyötä tehtiin tutkimuksessa ja tuotekehityksessä, yhteensä noin 370 000 euron arvosta.

Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsenyritykset ovat keränneet vuodesta 2017 alkaen tietoja terveydenhuoltoalan ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävästä lääkkeisiin liittyvästä yhteistyöstä. Terveydenhuollon ammattilaisten kanssa tehty yhteistyö on koostunut pääosin koulutuksesta, koulutustapahtumista ja asiantuntijapalkkioista. Tietojen julkistaminen koskee kaikkia Euroopan rinnakkaislääke- ja biosimilaariyrityksiä edustavan Medicines for Europen jäsenyrityksiä ja -yhdistyksiä.

Linkit niiden Rinnakkaislääketeollisuuden jäsenyritysten tarkempiin tietoihin taloudellisesta yhteistyöstä, joilla on ollut vuoden 2019 aikana raportointivelvollisuuden piiriin kuuluvaa yhteistyötä terveydenhuollon ammattilaisten kanssa:

Mylan
Teva
Sandoz
Accord

Rinnakkaislääketeollisuuden eettinen ohjeisto toiminnalle terveydenhuoltoyhteisön kanssa

Uutista on päivitetty julkaisemisen jälkeen; tutkimuksen ja tuotekehityksen osuus oli ilmoitettu aiemmin virheellisesti (440 000 euroa).