Lisää avoimuutta lääkeyritysten ja terveydenhuollon yhteistyöhön


Rinnakkaislääketeollisuus ry:n jäsenyritykset ovat keränneet vuoden 2017 alusta tietoja terveydenhuoltoalan ammattilaisten ja organisaatioiden kanssa tehtävästä lääkkeisiin liittyvästä yhteistyöstä.

Tietoja kerätään esimerkiksi koulutusten ja tehdasvierailujen järjestämisestä sekä asiantuntijapalkkioista. Tiedot yhteistyöstä julkistetaan ensimmäisen kerran kesäkuussa 2018 ja sen jälkeen aina vuosittain.

Tietojen julkistaminen koskee Euroopan rinnakkaislääke- ja biosimilaariyrityksiä edustavan Medicines for Europen jäsenyrityksiä ja -yhdistyksiä. Suomessa Lääketeollisuus ry:n jäsenyritykset julkistivat vastaavia yhteistyötietoja ensimmäisen kerran jo tänä vuonna.

”Yksittäisen henkilön saaman palkkion julkistaminen vaatii aina asianomaisen henkilön ennakkosuostumuksen. Toiveenamme on, että mahdollisimman moni terveydenhuollon ammattilainen antaisi suostumuksensa tietojen julkistamiseksi. Näin voimme edistää avoimuutta, luottamusta ja vastuullista toimintaa”, toteaa Rinnakkaislääketeollisuus ry:n toiminnanjohtaja Heikki Bothas.